Volontärsamordning i museer och arkiv

26.01.2024 kl. 10:41
Webbinarium 30 januari kl 14.00. och
sista anmälningsdag 26.1

Här kommer information, något sent, om ett avslutningseminarium som ordnas online 30.1
 

Jobbar du på arkiv eller museum och är nyfiken på hur du kan arbeta med volontärer på ett meningsfullt, stimulerande och professionellt vis? Du kanske redan har börjat arbeta med volontärer men vill veta hur du kan ta nästa steg, eller så funderar du på att börja men vet inte riktigt hur du kan komma igång?

I så fall bör du anmäla dig till ett webbinarium 30 januari klockan 14-15.30  där fokus ligger på hur man kan starta eller utveckla sin volontärverksamhet på arkiv och museer. Vi presenterar bland annat en kurs och ett kursmaterial som vi har tagit fram för volontärsamordnare som passar både för arkiv och museer och för olika typer av erfarenheter och målsättningar, vilket är fritt tillgängligt. Dessutom presenterar vi resultat av en lägesöversikt som vi genomfört i Sverige, Danmark, Norge och Finland kring hur arkiven arbetar med volontärer, och vilka utmaningar samt möjligheter vi identifierat. 

Webbinariet är gratis och Du är varmt välkommen att anmäla dig via länken nedan. Anmälan senast den 26 januari.

Anmäl dig här!

Läs mera på webbsidan: 
Volontärsamordning i museer och arkiv | NCK – Nordiskt centrum för kulturarvspedagogik (nckultur.org)  

Projektet är en fortsättning på The Nordic Academy for Volunteer Management, och ett samarbete mellan NCK (SE), Jamtli (SE), Föreningsarkivet i Jämtlands län (SE), Skansen (SE), Arbetarmuseet Werstas (FI), Riksarkivet i Finland (FI), Riksarkivet i Norge (NO) och Aalborg Stadsarkiv (DK).

Susanne Lagus